Primorci beremo 2009 Knjige, ki jih lahko prebirate v prijektu Primorci beremo 2009
Novosti projekta Primorci beremo v letu 2009

Primorci beremo 2009 Sodelujočim knjižnicam iz preteklih let so se pridružile še knjižnice iz Ilirske Bistrice, (ponovno) Nove Gorice, Kopra in Pirana. Sodobne slovenske avtorje bodo prebirali bralci po vsej Primorski.

 

Celostna podoba in pravila ostajajo enaka kot pretekli dve leti. Število prebranih knjig, ki jih je potrebno prebrati od junija do decembra za priznanje in knjižno darilo ob zaključku, smo s šestih proznih del znižali na pet. Še vedno je treba prebrati tudi eno pesniško zbirko s seznama.

Za sodelovanje pri projektu se je odločilo 17 sponzorjev.

Izkaznica Letos bodo bralci, ki bodo prebrali vsaj eno knjigo s seznama, prejeli izkaznico Sodelujem v projektu Primorci beremo. Z izkaznico bodo v času trajanja projekta pri sodelujočih založbah in knjigarnah lahko knjige kupovali po bolj ugodnih cenah.


Izkaznica pa jim bo omogočila tudi izposojo gradiva v katerikoli izmed sodelujočih knjižnic. (Gradivo bodo morali tudi vrniti v knjižnici, kjer si ga bodo izposodili.)

 

Facebook skupina

Facebook skupina Primorci beremo 2009Pridružite se naši skupini na spletni skupnosti
Facebook
!

 
Primorci beremo je skupni projekt primorskih knjižnic.
Sodelujoce knjižnice Lavričeva knjižnica Ajdovščina Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper Mestna knjižnica in čitalnica Idrija Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica Kosovelova knjižnica Sežana Knjižnica Makse Samsa Ilirska Bistrica Mestna knjižnica Izola Narodna in študijska knjižnica Trst s Slovensko knjižnico Damirja Feigla v Gorici